"איך אני יכולה לבדל את עצמי באמצעות שיטת ש.מ.ך משאר עסקי התיווך ואיך אני יכולה להצליח בתחום שיווק עסקי?"והמומחית לפיתוח עסקים עונה:
[icon icon="quote-right" color="" size=" xxl (Choose one only)"]היי שירית ,
צפיתי בסרטון הדרכה שלך ונורא אהבתי את הדרך שלך אני בת 19, לפני 4 חודשים השתחררתי מהשירות הלאומי שעשיתי והתחלתי את הדרך, אבא שלי עסק שנים בעולם הנדל"ן ובתיווך, ולפני 3 שבועות פתחנו משרד תיווך ושיווק פרויקטים. החלטתי להצטרף לאבי וללמוד ממנו את כל מה שהוא יודע. בטח את שואלת את עצמך למה בגיל כ"כ מוקדם נכנסתי לזה, והתשובה היא כמו שציינת בהרצאה שלך שמרגיש לי שזה הייעוד שלי, אני נמשכת למקצוע הזה ולעולם הזה. השאלה שלי אליך היא על אפקט ש.מ.ך : לא הצלחתי להבין איך אני יכולה לבדל את עצמי משאר העסקים שעוסקים בתיווך ואיך אני יכולה באמת להצליח בתחום שיווק עסקי? אשמח אם תעזרי לי ותעני לי על השאלה' המשך יום נעים.[icon icon="quote-left" color="" size=" xxl (Choose one only)"]
למי שעדיין לא מכיר את 'שיטת ש.מ.ך' אספר בקצרה, שזו שיטה מהפכנית שפיתחתי לאחר שני עשורים של ייעוץ עסקי, שממוקדת ב פיתוח עסקים ממומחיות של אנשים. כלומר, כאשר קם אדם ומחליט שהוא מקים עסק שמבוסס על ידע, השכלה, ניסיון וכישורים שלו, ורוצה כלי מעשי שיבדל אותו ויגרום ללקוחות להגיע אליו ולא אל המתחרים. בידול עסקי רלוונטי למקצועות רבים: עו"ד, רופאים, מטפלים, מאמנים, יועצים, אדריכלים, מעצבים, מתכנתים, פרסומאים, אנשי שיווק, מומחים למיתוג, צלמים, ציירים ו.. מתווכים.
שיטת ש.מ.ך כוללת 6 שלבים, כאשר שלב ראשון הוא פיתוח הסיפור האישי והשלב השישי הוא שלב שיווק עסקי. משרד התיווך מבוסס על האב וביתו, לכן נתמקד שתשובות לשאלות הבאות:
מהו עולם הידע שלכם: השכלה רשמית ובלתי רשמית, ידע נרכש, ניסיון, התמחויות
תשוקה: נגבש יחד לפי 'מבחן התשוקה' את התשוקה המרכזית של כל אחד מכם, ונגלה מה מסתתר מאחורי המילים שלך "מרגיש לי שזה הייעוד שלי אני נמשכת למקצוע הזה ולעולם הזה"
הצטיינות: נזהה במה כל אחד מצטיין ואיך ההצטיינות תתרום לעסק העתידי
חוזקות: החוזקות האישיות של בעלי המרד הם משאבים קריטיים חיוניים להצלחת המשרד.
חולשות: אין מה לעשות הן קיימות ולא עומדות להיעלם, לכן חשוב לזהות אותן בשלב מוקדם. "אני שונאת שיווק" זו חולשה קריטית, "קשה לי לגבות כסף" היא חולשה שתפריע בהמשך, ועוד.
אלו רק חלק מהנקודות עליהן נעבוד בשלב גיבוש הסיפור האישי.
מכאן נעבור לשלב פיתוח הסיפור העסקי, ונבין:
מה כל צד מביא לעסק: ידע, קשרים, אנרגיה, תקשורת מעולה עם לקוחות, ועוד.
מה העסק עושה: מה מהות העסק, מה החזון והייעוד שלו,
מי צריך את העסק שלך: מיהם הלקוחות הפוטנציאליים של העסק, מיהו הלקוח הנחשק והיכן הוא מסתובב כיום ומי פותר לו את הבעיות שלו
אילו בעיות פותר העסק: על אלו בעיות, כאבים וצרכים העסק נותן מענה ופתרונות
מה התועלת שהעסק יוצר: מה הרווח הייחודי של מי שישתמש בשירותי העסק
במה העסק מיוחד: על בסיס נכסים ומשאבים אישיים של הבעלים נזהה את הייחודיות של העסק, שהרי אמרנו כבר, שעסק קטן שבנוי ממומחיות הבעלים, הוא כמו כלים שלובים.
אלו חלק קטן מהצעדים שנבצע בשלב גיבוש הסיפור העסקי.
לאחר מכן, נוכל להתקדם לפיתוח שיטה מודל כלים, שיבדלו את העסק מהמתחרים.
בהמשך נגיע לשלב שיווק עסקי ומשם למיתוג העסק. בשלב זה אוכל רק לשרטט בפניכם את מודל התהליך, שכן התוצר הסופי – השיטה הייחודית לפיה יפעל עסק התיווך החדש, מודל הפעולה הייחודי וארגז הכלים שיגרמו ללקוחות לחפש את שירותי העסק ולהעדיף אותו על שירותי המתחרים, כרגע, הם בבחינת סוד נעלם.
את השיטה נפתח על בסיס החזון והתשוקה שגיבשנו, בסוף, נגיע כמו תאגידי העל לרשימה של מסרים שמהם נבנה את פילוסופיית העסק. פילוסופיית העסק תבוא לידי ביטוי במילים, צבע וצורות בכל מקום בו יופיע העסק: על ויטרינת המשרד, בפרסומים, באתר, בדף הפייסבוק, בתקשורת עם הלקוחות, בכתבות בעיתונים, בשיחות השיווק. בגדים- אני קונה רק בזרה, אם בא לי סנדוויץ' עסיסי אחפש סניף ארומה, ספרים- אני קונה כמעט תמיד רק בצומת ספרים, תיקים- לרוב ב- סוהו, ולא, אני לא עושה לאף אחד מהעסקים פרסומת חינם, אלא מנסה להמחיש איך עובדת השיטה: כשעסק מזהה את המשאבים של בעליו, מגבש לעצמו את הזהות העסקית,מתרגם את התשוקה והזהות לפילוסופיה עסקית- שיטה, מודל וכלים, אז מתרחש הנס, והעסק הופך לשונה, באמצעות שיווק עסקי שהופך אותו למותג.